БЪЛГАРСКО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ (БНУ) "БУКВАРАН" е учебно заведение, регистрирано по ПМС№334 от 08.12.2012 г.на Министерството на образованието и науката на Република България.

Кандидатстване


Форма за кандидатстване
Име, фамилия (*)
Въведете име за контакт.
Телефон (*)
Въведете телефон за връзка.
Email (*)
Въведете email за контакт.
CRB Check (*)
Моля, добавете CRB Check.
Диплома за висше образование (*)
Моля, добавете диплома.
Автобиография (*)
Моля, добавете CV.
Мотивационно писмо (*)
Моля, добавете мотивационно писмо.
Референции (*)
Моля, добавете референции.

Поздравления

Мили ученици,
Скъпи колеги,
Уважаеми родители и настоятели,
В първите есенни дни на септември, когато лъчите на слънцето все още ни напомнят за току-що отминалото шумно и пъстро лято, ние българите с чувство на гордост повеждаме нашите празнично пременени деца към родното училище. С особена ревнивост тази традиция отстоява правата си в българските училища в чужбина, където по стар български обичай с китка здравец и хляб отварят широко вратите на светилищата на българското, изградени далеч от родината от вас, учителите, настоятелите и родителите, с много любов и вяра, за да посрещнат бъдещето - младите българи, избрали да започнат учебната година на своя роден език.
Да учим български език, да говорим и пишем на него, в многоезиковото разнообразие на света, в който живеем, е възможност и привилегия, защото:
- българският език ни сближава – учи ни как да се разбираме по-добре един-друг, кара ни да се чувстваме уютно , когато се срещаме с близки и приятели;
- той ни дава сила да разбираме другостта, а заедно с това да съхраним собствената си уникалност и културни традиции;
- българският език е предимство за бъдещето – още една възможност за успех, за развитие и лична реализация;
- българският език е светлинката, която ни води по широките пътища на света, носейки в сърцата си България.
Щастлива и успешна учебна година, уважаеми колеги, и много успехи и радост с вашите прекрасни възпитаници! Нека с общи усилия да възпитаме децата ни в доброта и толерантност, да им покажем нашето отношение към света – да знаят откъде са родителите им, техните мама или татко, баба и дядо, и това да ги изпълва с гордост.
Напред и нагоре, скъпи ученици, прекрачили прага на родното училище - една малка българска духовна територия в глобалния свят! Учете се старателно и упорито и учението ще ви даде не само безценния дар да четете и пишете, но и ще ви помогне да откриете хиляди нови интересни неща за света и за вас самите.
Нека училищните камбани на българските училища в един глас дружно и тържествено да възвестят по всички краища на света началото на новата учебна 2015 -2016 година!
Да е мирна, сговорна и ползотворна!
д-р Ирина Ботева-Владикова
председател на Асоциацията на българските училища в чужбина
Copyright © Bukvaran.com. All Rights Reserved | Уеб сайт от Headway Technologies